Meteen naar de content

Standaard GRATIS verzending!

Gratis retourneren binnen 30 dagen!

Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis!

    Roadtrips in Europa: Ontdek 8 adembenemende routes

    Europa is een continent vol prachtige landschappen, historische steden en pittoreske dorpjes. Wat is er nu beter dan deze schoonheid te verkennen met een onvergetelijke roadtrip? Of je nu houdt van kronkelende bergpassen, betoverende kustwegen of schilderachtige plattelandswegen, Europa biedt talloze adembenemende routes die je de reis van je leven zullen bezorgen. In dit artikel zullen we enkele van de mooiste roadtrips in Europa verkennen, die je zeker op je bucketlist wilt zetten.


    Roadtrip ideeën Europa


    De Amalfikust, Italië:

    De Amalfikust in Zuid-Italië staat bekend om zijn spectaculaire landschap en charmante dorpjes. De kustweg, ook wel bekend als de Strada Statale 163, slingert zich langs steile kliffen met uitzicht op de azuurblauwe Middellandse Zee. Onderweg kom je langs pittoreske stadjes zoals Amalfi, Positano en Ravello, waar je kunt genieten van prachtige uitzichten, heerlijk eten en culturele schatten.

    roadtrip europa Amalfi kust


    De Ringweg van IJsland:

    IJsland, het land van vuur en ijs, biedt een ongelooflijke roadtrip-ervaring. De Ringweg, ook wel bekend als de Route 1, omcirkelt het hele eiland en neemt je mee door adembenemende landschappen vol watervallen, geothermische gebieden, gletsjers en vulkanen. Onderweg kun je stoppen bij de beroemde Golden Circle, de Jökulsárlón-gletsjerlagune en de prachtige zwarte zandstranden van Vik.


    De Grossglockner Hochalpenstrasse, Oostenrijk:

    Voor liefhebbers van berglandschappen is de Grossglockner Hochalpenstrasse in Oostenrijk een absolute must. Deze panoramische route slingert zich een weg door het hart van de Oostenrijkse Alpen, met uitzicht op majestueuze bergen, groene weiden en kristalheldere bergmeren. De weg leidt naar de hoogste berg van Oostenrijk, de Grossglockner, en biedt onderweg vele uitkijkpunten om te genieten van het adembenemende landschap.

    road trip europa oostenrijk


    De Atlantische kustroute, Portugal:

    De Atlantische kustroute in Portugal is een prachtige reis langs de dramatische kustlijn van het land. Van Porto tot Lissabon brengt deze route je langs schilderachtige vissersdorpjes, gouden zandstranden en ruige kliffen. Onderweg kun je stoppen bij charmante steden zoals Aveiro, Nazaré en Cascais, en genieten van de heerlijke Portugese keuken en gastvrijheid.

    Roadtrip Portugal


    De Schotse Hooglanden, Verenigd Koninkrijk:

    Voor een onvergetelijke roadtrip vol mystiek en natuurlijke schoonheid moet je de Schotse Hooglanden verkennen. Vanuit Edinburgh of Glasgow kun je door de adembenemende bergenen uitgestrekte landschappen van de Schotse Hooglanden rijden. Deze regio staat bekend om zijn indrukwekkende kastelen, betoverende lochs en legendarische geschiedenis. Je kunt de beroemde North Coast 500-route volgen, die je meeneemt langs dramatische kusten, afgelegen baaien en charmante dorpjes. Onderweg kun je een bezoek brengen aan iconische bezienswaardigheden zoals het Eilean Donan-kasteel, Loch Ness en de Ben Nevis, de hoogste berg van het Verenigd Koninkrijk.


    De Romantische Strasse, Duitsland:

    Voor een reis vol middeleeuwse charme en sprookjesachtige landschappen moet je de Romantische Strasse in Duitsland verkennen. Deze route begint in de betoverende stad Würzburg en voert je door schilderachtige dorpjes, glooiende wijngaarden en prachtige kastelen. Onderweg kun je stoppen bij het beroemde kasteel Neuschwanstein, het sprookjeskasteel dat de inspiratie vormde voor het kasteel van Doornroosje in Disneyland.

    roadtrip Duitsland


    De Causeway Coastal Route, Noord-Ierland:

    De Causeway Coastal Route in Noord-Ierland is een adembenemende roadtrip langs de ruige kustlijn van het land. De route begint in de levendige stad Belfast en leidt je langs dramatische kliffen, verlaten stranden en de beroemde Giant's Causeway, een indrukwekkend natuurlijk fenomeen van basaltzuilen. Onderweg kun je genieten van de prachtige uitzichten op zee en de rustige schoonheid van de Antrim Coast.


    De Trollstigen, Noorwegen:

    Voor de durfals onder ons is de Trollstigen in Noorwegen een epische roadtrip die je hart sneller doet kloppen. Deze kronkelende weg is ingebed in de steile bergen van Noorwegen en biedt spectaculaire uitzichten op watervallen, fjorden en bergtoppen. Het hoogtepunt van de route is de beroemde Trollstigen-pas, met zijn scherpe haarspeldbochten en steile hellingen. Eenmaal boven kun je genieten van een panoramisch uitzicht dat je de adem beneemt.

    roadtrip noorwegen


    Plan jouw Europese Roadtrip

    Europa biedt een schat aan adembenemende roadtrips die je de mogelijkheid geven om de schoonheid en diversiteit van het continent te ontdekken. Of je nu kiest voor de kronkelende kustwegen van de Amalfikust, de majestueuze bergen van de Schotse Hooglanden of de sprookjesachtige landschappen van de Romantische Strasse, een roadtrip in Europa belooft een onvergetelijk avontuur te zijn. Dus pak je auto, stippel je route uit en maak je klaar voor een reis vol ontdekkingen, vrijheid en adembenemende uitzichten.


    Wat moet je meenemen voor een Roadtrip door Europa?

    Voor een roadtrip binnen Europa zijn er een aantal essentiële zaken die je moet meenemen. In onze andere blog vind je een inpaklijst voor een autovakantie. Denk bijvoorbeeld aan een navigatiesysteem, autopapieren, vermaak voor de kinderen en eventueel een telefoonhouder om boetes in het buitenland te voorkomen.

    Laat een reactie achter

    Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

    Wegmanshop-betaalmethodes

    Veilig Betalen

    Betaal veilig met alle bekende betaalmethodes en SSL beveiligde encryptie.

    Wegman thuiswinkel waarborg

    Thuiswinkel waarborg

    Geniet van alle voordelen en zekerheden die Thuiswinkel biedt.

    auto-accessoires-op-tv

    Bekend van TV

    Getest in Werners garage op Veronica