Een Bluetooth Receiver: wat is het en waarom is het zo nuttig? – Wegman
Meteen naar de content

Volg onze Socials!

Standaard GRATIS verzending!

Gratis retourneren binnen 14 dagen!

Voor 16:00 besteld, morgen in huis!

Nog vragen?

Een Bluetooth Receiver: wat is het en waarom is het zo nuttig?

Een Bluetooth Receiver: wat is het en waarom is het zo nuttig?

De kans is groot dat je ooit al eens hebt gehoord van een receiver. Vele restaurants, warenhuizen, of misschien zelfs vrienden en familie hebben zo’n kastje staan om muziek te laten afspelen in hun zaak of huis. Het woord receiver komt van het Engelse werkwoord to receive, wat ‘ontvangen’ betekent. De letterlijke betekenis is dus ‘ontvanger’ en dat beschrijft meteen ook goed de functie ervan. Je ontvangt er muziek mee die je dan naar verschillende luidsprekers kan verzenden.

Als we nu het woord Bluetooth Receiver analyseren, kennen we ook meteen de functie van dit handige apparaat. Net zoals een gewone receiver, wordt een Bluetooth receiver gebruikt om muziek te ontvangen, alleen gebeurt dat niet via een CD-speler of FM-radio, maar via Bluetooth. Alle moderne multimedia-apparaten die over bluetooth beschikken (denk maar aan je smartphone, je laptop of je tablet) kunnen dus op die manier muziek verzenden naar je luidsprekers.

Het fijne aan zo’n Bluetooth Receiver is dat je niet langer afhangt van de traditionele radiostations om naar muziek te luisteren. Met een Bluetooth Receiver voor in de auto kan je op die manier bijvoorbeeld je roadtrip opfleuren met je favoriete playlist op de achtergrond. De meeste van die Bluetooth Receivers plug je in de sigarenaansteker van je auto, daarna stem je de fm frequentie van de receiver af op die van je autoradio en je kan meteen beginnen meebrullen met je favoriete muziek.

Naast Bluetooth Receivers bestaan er nu ook Bluetooth Transmitters. Die ontvangen niet alleen muziek via Bluetooth, maar verzenden ook het audiosignaal naar een ander draadloos apparaat. Heel handig als je bijvoorbeeld een nieuw paar draadloze oortjes hebt gekocht en die wil gebruiken om naar TV te kijken. De meeste televisie’s ondersteunen namelijk nog geen Bluetooth apparaten om het geluid af te spelen, maar met zo’n Transmitter is dat probleem meteen opgelost.

De allernieuwste generatie van dit soort receivers zijn de Transceivers, receivers en transmitters in één. Met zo’n transceiver combineer je het beste van beide hierboven beschreven toestellen. Met een en hetzelfde apparaat stuur je namelijk een van je Spotify playlisten op je smartphone naar je autoradio of kan je je draadloze oortjes gebruiken om een film te bekijken op het vliegtuig. Heb je kinderen, kleine broertjes of zusjes, neefjes of nichtjes die tijdens het familiefeest iedereen afleiden met de speelse tonen van hun Nintendo Switch? Sluit zo’n Transceiver aan, geef hen je AirPods en jullie kunnen in alle rust verder genieten van het familiefeest.

Waarschijnlijk hield je niet voor mogelijk wat je allemaal met dit soort kleine apparaatjes kan doen.  Wil je nog meer leren over handige accessoires voor in en rond je auto? Lees dan zeker en vast ook onze volgende blog posts!

Wegman Efficiency
Auteur: Gautier Maes

Veilig Betalen

Betaal veilig met alle bekende betaalmethodes en SSL beveiligde encryptie.

24/7 Klantenservice via de chat en e-mail

De klantenservice staat 24/7 voor je klaar!

Voor 16:00 besteld morgen in huis

Je hebt je bestelling morgen al in huis! :)